Fa un temps vaig rebre un encàrrec molt especial:

Crear peces d’un emplaçament emblemàtic, i un dels més privilegiats de la nostra història, com és el conjunt arqueològic d’Empúries, qualificat per la UNESCO com una de les ruïnes més boniques del món.

Des del primer moment vaig entomar l’encàrrec com un repte. Un repte d’aquells que et fan especial il·lusió. Personalment m’encanta banyar-me en les platges davant les ruïnes, és un bany ple d’història.

Havia de representar un fragment del llegat cultural de la ciutat grega d’Empòrion i de l’antiga ciutat romana d’Emporiae. Combinar la llum del mediterrani amb la terra de les ruïnes. Blau i Terracota!

I com tot repte no ha estat fàcil, però sí gratificador.

El jaciment és realment una font d’inspiració.

Després de diverses visites, i moltes fotografies, vaig decidir centrar-me en els mosaics. Donaven tot el joc que necessitava.

La feina ha estat laboriosa, ja que he reproduït amb exactitud tots els dibuixos que integren els mosaics. Comptant les tessel·les blanques 11×11, 1 blau, 2 fileres de blanques + rectangle blau 10×22… repetir…

Aconseguir-ho ha suposat prendre imatges de la zona del dret i del revés, per més tard reproduir-les a l’ordinador.

I l’esforç sempre té recompensa. Estic molt orgullosa del resultat: Foulards i cintes de cabell que aconsegueixen transmetre l’ànima del Jaciment i del seu meravellós paisatge del mar al fons.

Foto: Andreu Coca

Si esteu interessats en comprar-ne, només heu de visitar El Museu Empúries – Museu d’Arqueologia de Catalunya. http://www.macempuries.cat/